(2 oy, ortalama: 5 / 5) Kete Deftere Ekle 1.989 kere Ben de Yaptım 8 kez yapıldı Eline Sağlık 9 kere Yorumlar 26 yorum naime tekin naime tekin @Naime_OguzTekin 172 Takipçi Takip Et 12-14 Kişilik 2 saat 30dk Hazırlık, 25dk Pişirme Kete Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı sıvı yağ 250 gr tereyağı 2 yemek kaşığı kurumaya 1 tatlı kaşığı tuz 4 yemek kaşığı şeker Aldığı kadar un 3 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak) Ben de Yaptım Kete Tarifi Nasıl Yapılır? Not Ekle Tarifi Yazdır Kahvaltı sofralarınıza koymak isteyeceğiniz muhteşem bir lezzet. Anadolu’da her fırında ve evde yapılır. Bu güzel lezzetten mahrum kalmayın. Siz de kolaylıkla yapabilirsiniz. Tereyağını eritip, ılık kıvama getirin ve sıvı malzemeler, maya ve şeker ile birlikte iyice yoğurun. Tuz ve unu da kontrollü bir şekilde koyup, güzel ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp, mayalanmaya bırakın. Hamur mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, elimizle 2 santim kalınlığında açın. Yağlı kağıt serili tepsiye koyduktan sonra yumurta sarısı sürüp, bıçakla çizikler atıp, öncede ısıtılmış fırında güzelce kızartın. Kahvaltınız için, yumuşacık keteleriniz hazır. Herkese afiyet olsun.